26.01.2018

Gestionează-ți ferma simplu si rapid

Evoluția fermei este visul oricărui fermier performant. Deși am început cu un efectiv relativ mic, în momentul de față putem număra aproape 400 capete bovine din rasa Aberdeen Angus. Deși ferma este în continuă dezvoltare, problemele nu au întârziat să apară. Odată cu creșterea numărului de animale, am întâmpinat problema gestionării evidenței animalelor din punct de vedere al reproducției, al necesarului de furaje si al evidențelor pentru Registrul Genealogic dar și din punct de vedere al urmăririi eficienței de producție a fiecărui animal, deoarece era foarte greu să urmărim individual fiecare animal și să creăm un raport cu intervalul între fătări.

Este foarte cunoscut faptul că la bovinele de carne vițelul reprezintă profitul și este de dorit să se obțină în fiecare an un vițel de la fiecare vacă.

Din dorința de a ne ușura munca am făcut câteva cercetări, până când în final am gasit aplicația Farm Manager. Această aplicație este un soft integrat de gestionare al fermei, care poate fi accesat online, dar poate fi folosit și pe telefonul mobil.

De utilitatea aplicației ne-a convins un cumul de factori cum ar fi: crearea unui registru electronic al exploatației, menținerea istoricului fiecărui animal din punct de vedere al reproducției, al numărului de viței, intervalul dintre fătări, crearea arborelui genealogic al fiecărui animal pentru a cunoaște cu exactitate părinții, bunicii și toți ascendenții.

În funcție de rația de furaj stabilită Farn Manager calculează necesarul de pășune, necesarul de furaj pentru perioada de iarnă, terenul aferent producției acestuia și în același timp prețul de producție. Aplicația poate fi accesată dând click pe următorul link www.gestiuneferma.ro

Farm Manager